sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007

Pirkkala

Justiin kotiuduin Pirkkalan Pet Show'sta, jonne junalla (Kauhava-Tampere) ajelin arvostelemaan pet-marsuja. Juna lähti Kauhavalta kahdeksalta aamulla ja Tampereelta kahdeksalta illalla. ;) Mukana oli vapaana olevat hamsterin-, marsun-, hiirenpoikaset ja kanilapsi. Pörri jäi kotiin, kun karva alkoi irrota sen verran vuolaasti.

Kiitokset ja hatunnosto PiNalle ja Saanalle, päästiin asemalta näyttelypaikalle ja takaisin taksilla. Perillä oltiin yhdeltätoista ja arvostelujen oli määrä alkaa vasta kahdeltatoista. Tämä tarkoitti paitsi pitkää päivää, myös sitä, että meikäläisellä oli tunti luppoaikaa tehdä koearvostelua pet-hamstereista Niina Toivoselle. 6 ipanaa ehdin arvostella. Enemmänkin olisi mennyt, mutta useimmat hamsterit olivat vielä siellä täällä, kun niille ei tuntunut mahtuvan pet-pöytää ahtaaseen näyttelytilaan.

Marsuja oli vajaa 40. Niiden jälkeen kaneissa mentiin yhä uroksissa, koska niille ei oltu saatu kuin yksi tuomari. Niinpä minä hikihatussa tein vielä neljän hamsterin koearvostelun jatkaakseni sitten kaneilla. Arvostelin baby- ja veteraaninaaraat ja voin sanoa, että siinä vaiheessa oli jo logiikka kaukana. Lisäksi hankin kodit kaikille mukana olleille hamsterin- ja hiirenpoikasille sekä tatuoin muistaakseni 4-5 kania. Ehdin minä siinä yhden kasvatinkin morjestaa, ihme kyllä! :) Tuomarikommentit tulevat myöhemmin tänne.

Paikalla oli jyrsijäkirppis, joka on tosi hyvä idea, kun myytävät tavarat maksettiin buffaan, jonne rahat kerättiin. Meikäläisenkin oli kovasti tarkoitus ottaa tavaraa mukaan ja vähän askarrellakin myytävää, mutta ei sitä aika sitten piisannut eläinten hoidon, töissä käymisen ja sukulaisille ikkunaverhojen tekemisen lisäksi. En minä olisi niitä kyllä saanut sinne kuskattuakaan, näin jälkeen päin ajatellen. Itselle tarttui kirppikseltä mukaan häkki ja neljä juoksupyörää. Niin ja sitten sieltä elävien puolelta kaksi hiirulaista... Eläimiä ei tietenkään myyty kirpparityylillä, vaan ihmiset etsivät kasvattajan/myyjän käsiinsä eläimen ostaakseen.

Eilen oli Oulussa hamsujen ja gerbujen Grand Gala. Sieltä Jaana toi meikäläiselle pitkäkarvaisen creme tyttöhamsun. Tänään tyttö kotiutui meille, kun äitee kävi sen Jaanan matkan varrelta hakemassa sillä aikaa, kun minä olin Tampereella. Kiitokset kaikille osapuolille!

Meikäläisen mukana Tampereelta tuli Pohjanmaalle viisi hiirulaista. Yksi pääsi jo Seinäjoella junanvaihdon yhteydessä uudelle omistajalleen, kaksi yöpyvät meillä kaikessa rauhassa. Ja kaksihan tulivatkin meikäläiselle: pks ssp ja pksa black tytöt! Ei meikäläisen enää pitänyt mustia kauheasti haikailla, mutta kun toisella kerran oli niin kerrassaan hieno kihara, niin pakkohan se oli jalostukseen ostaa. Ihan hyväähän musta ssp:lle kuitenkin tekee pitemmän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!