sunnuntaina, elokuuta 05, 2018

Juoksukontaktit längilläAlunperin Röllillä oli nätit 2on-2off -pysäytyskontaktit, joita se oli treenannut pennusta asti.

Tässä Rölli on 9kk. Pikkupentuna tämä aloitettiin tietosanakirjan päällä.

Rölli n. 5v.

Sitten alkoi kisaaminen, jonka tiimellyksessä minä sitten ne pysäytyskontaktit pilasin. Roosan ajoista oli "jäänyt päälle" ajatus "aikaa kuluu aikaa kuluu!!!!!" En sitten kisatilanteessa ollutkaan johdonmukainen ja jämpti, joten Rölli alkoi juosta kontaktit läpi sillä seurauksella, että se alkoi myös hyppiä niiden yli... 

Koiran ollessa jo yli 8-vuotias, kisauraa ei oleta olevan enää montaa vuotta jäljellä, joten päädyin lopulta tällaiseen pikakorjaukseen nimeltä länget. Länget ovat vanha kontaktien koulutustyyli, joka luultavasti sai väistyä pysäytyskontaktien tullessa muotiin. 

Lakken kentältä löytyi onneksi ikivanhat pituushypyn, lähtö- tai maalitolppien jalustat, joihin väänsin pajunoksan. 


Tämä video on Röllin ensimmäisestä treenistä, kun länget on otettu käyttöön. Ennen videota, laitoin kyllä tuon hökötyksen ihan maahan ja Rölli sai alittaa sen pari kertaa sellaisenaan. Sitten laitoin sen matalan puomin loppupäähän, jonka ohjasin Röllin suorittamaan pari kertaa. Rölli sai siis vain juosta kaaren ali namikupille. Laitoin kupin verran kauemmas, ettei koiran tarvi pysähtyä esteelle sitä syömään. Mutta ehkä jos näillä haluaisi korjata pysäytyskontakteja, niin kuppi jätettäisiin lähelle?


Loppuun vielä Röllin namien kalastelua vauvanpunkasta, joita treenikentällemme on tuotu helteiden vuoksi kolme kappaletta! (: Tietenkään Rölli ei juuri videolla halunnut istua vedessä, vaikka muuten sitä jopa itse tarjosi. ;)


Myös silkit Jade ja Säde ovat tehneet juoksukontakteja tällä samalla apuvälineellä nyt kahdessa treenissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!