sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

18.9.2010 Haapajärvi

Haapajärveltä kotiuduttu! Tosi kiva näyttely, kiitos jälleen PPKJY!!!!!!!!!

Itse arvostelin pet-kaniuroksia, joten en pystynyt seuraamaan ollenkaan hamstereiden arvosteluita. Laatu1-mainintoja kuulemma jaettiin aika nihkeästi eikä niitä meillekään pahemmin liiennyt. Harmi koska nykyisillä kasvattajanimenhankintasäännöillä juuri niitä näyttelyistä haetaan. :cry: Meiltä oli 12 hamsteria mukana ulkomuodossa, yhtä lukuunottamatta kaikki huolella kasvatetut, hienoistakin suvuista tulleet jne hamsterit olivat vähemmän kehuttavaa tusinatavaraa, joiden kanssa sinisellä muovimatonkudekerällä olisi ollut töitä, jos kyseessä olisi ollut koiranäyttely. Kun taas eläinkaupasta ostettu sötkötes oli ainoa Laatu1, vaikka sen väristä ei edes ottanut selvää, mikä se on! :teipit

Ehkä tämä Laatu1-järjestelmä vaatii hieman tarkistamista? Tällä perusteella kun meikäläisen hamsuista se, jonka väristä ei ottanut mitään tolkkua, olisi jalostukseen oivallinen (niin minkä jalostukseen?!), toisin kuin vaikka Fanta, jonka kokoa ja väriä kehuttiin. Hamsuyhdistyksen sivuilla kun sanotaan:
Laatu 1 -maininnan tuomari antaa hamsterille, jonka kokee sillä hetkellä olevan jalostustasoinen. Kuten muutkaan näyttelyn sijoitukset ei myöskään L1 takaa hamsterin periyttävän kauniita poikasia, mutta antaa perspektiiviä: Mikäli hamsteri ei saa L1-mainintaa, sillä on tuomarin mielestä ulkomuodollisesti heikot edellytykset jalostuskäyttöön. Hamsteria, joka ei ole saanut L1-mainintaa, voi silti käyttää jalostukseen halutessaan, kunhan se soveltuu kaikin puolin terveydellisesti poikastentekoon. Jalostukseen käyttäminen on aina kasvattajan oman harkinnan varassa.

Oon mä melkoinen kasvattaja! Yksikin hamsteri muuttui kilpikonnaksi, vaikka emä on musta ja isä hopeanharmaa. :oops: Girl Interrupted "Winona" herätti toisellakin tapaa kummastusta paitsi aiemmin omistajassa, nyt myös hamsteriväessä. Neiti on nimittäin syntynyt ja viettänyt lapsuutensa suklaana, mutta muuttunut aikuiskarvan myötä epätasaisen mustaksi. Aloitetaanpa nyt sitten Winonan arvostelulla:
nimi: Girl Interrupted
ikä: 4,25 kk
arvosana: hyvä
kapea pää, hieman takapainoinen, saisi olla suurempi, epätasainen perusväri, arvosteltu suklaana, mutta todennäköisempi väri musta kilpikonna, turkki tiheä ja kiiltävä, vatsasta ohut, lihaksikas, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Demi
ikä: 7,06 kk
arvosana: hyvä
leveä pää, hieman erottuva kuono, takapainoinen, koko hyvä, epätasainen perusväri, turkki vatsasta ja niskasta ohut, kunto ok, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Fantom
ikä: 5,20 kk
arvosana: hyvä
terävä kuono-osa, tyyppi hyvä ja pyöreä, saisi olla suurempi, perusväri saisi olla voimakkaampi, nauha epätasainen ja leveä, hyvät värimerkit, turkki hyvä tiheys ja epätasainen pituus, lihaksikas, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Superstars Daisy Dee
ikä: 4,25 kk
arvosana: hyvä
melko pitkä ja kapea pää, tyyppi hieman kapea, saisi olla suurempi, hyvä nauha, mutta perusväri ja kilpikonnalaikut saisivat olla selkeämmin erottuvat, turkki tiheä ja palautuva, lihaksikas, luonne hyvä.

nimi: Zelda
ikä: 5,02 kk
arvosana: hyvä
leveä pää, kuono-osa erottuu, hieman takapainoinen, koko ikäisekseen hyvä, perusväri saisi olla voimakkaampi, turkki epätasainen, pituus ok, hyvä kunto, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Superstars Hot Spice
ikä: 4,26 kk
arvosana: hyvä
kapea pää, tyyppi pitkä ja kapea, saisi olla kookkaampi, rusehtava perusväri, kilpikonnalaikut saisi olla selkeämmät ja suuremmat, hyvä kiilto, kunto ok, luonne tyydyttävä.

nimi: Sara (Saraa epäiltiin satiiniksi!!!!!!!!!!!!! ö )
ikä: 5,19 kk
arvosana: hyvä
leveä kallo-osa, mutta kapea ja terävä kuono, korkea otsa, hyvä ja pyreä tyyppi, saisi olla suurempi, pään alueella mukavan voimakas perusväri, valitettavasti takaa vaaleampi, hyvät merkit, turkki saisi olla tiheämpi, hyvä kiilto, suupielissä haavoja, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Ancylus Goes To Hell
ikä: 6,26 kk
arvosana: hyvä
leveä pää, mutta kuono-osa erottuu, hyvä tyyppi, hyvä koko, perusväri saisi olla voimakkaampi, turkki epätasainen, pituus vatsasta ohut, hyvä kunto, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Zheverez Powhatan
ikä: 6,23 kk
arvosana: hyvä
kapea pää, pitkä ja kapea tyyppi, saisi olla huomattavasti suurempi, tasainen mutta rusehtava perusväri, satiiniksi ok tiheys ja hyvä kiilto, iho hilseilee, hieman hoikka, luonne hyvä, häntä suora.

nimi: Fanta Funky Orange
ikä: 4,25 kk
arvosana: hyvä
pää kapeahko, ok tyyppi, ikäisekseen erittäin hyvä koko, kaunis, tasainen perusväri, turkki takapäästä ja vatsasta ohut, kunto hyvä, luonne hyvä, häntä suora.

Ei-standardit:
nimi: Bonaparte Velvet
ikä: 6,14 kk
arvosana: hyvä
epätasainen perusväri, kuono-osa erottuu, pitkä ja kapea tyyppi, saisi olla suurempi, epätasainen turkki, melko hyvä pituus, ok kunto, hyvä luonne, häntä suora.

nimi: Sakura (ilmoitin valkoisena punasilmäisenä, yleisölle tuomari puhui kuulemma tupla-hopeakyyhkynharmaasta SgSg aa pp)
ikä: ??
arvosana: erittäin hyvä, Laatu, erikoispalkinto
mahdollisesti kyyhkynharmaa roan, kuitenkin väri niin arvoituksellinen, että arvostellaan ei-standardiluokassa, voimakas naaraan pää, sopusuhtainen tyyppi, ok koko, tiheä, palautuva turkki, lihaksikas, hyvä luonne, häntä suora.

Lisäksi oli mukana muutama kasvattini, joista Uskollinen Ystävä om. Marica Toppari sai KuMan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!