lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Seinäjoen agilitykisa

5.12. agility-kisa, Seinäjoki. Luokat 1-2, kisat A+B(hyppy)+C. Tuomari Johanna Wüthrich & Mika Moilanen. Ilmot 13.11. Lue lisää. LaGU

Timi mini2 A:10.48, B: hyl
Roosa mini1 A: 5, B: hyl

Video Timin A-radasta!

PS: Jos linkissä ei aukene video, niin klikkaa "Videot 2009", sieltä alakansio "Seinäjoki 5.12" ja sieltä videokuvake "TruOzzys Quixotic Regal".

Austerit pärjäsivät hienosti tänään Seinäjoen agilitykisoissa! :) Molemmat saivat päivän ensimmäisestä kisastaan parhaan tuloksen tähän asti ja molemmat ottivat hylsyt päivän toisesta kisastaan. Kisat järjestettiin kuplahallissa, jossa oli ruohomatto pohjana. Viime vuonna se oli kuulemma ollut kamalan "upottava", mutta tälle vuotta se oli jo sopivasti litistynyt. Itseasiassa pelättiin, että jalat luistaa alta, mutta ei niin käynytkään.

Roosa kisasi 1-luokassa toista kertaa. A-rata oli aika helpon tuntuinen ja tiesin meidän selviävän siitä kunnialla, jos Roosa vain suvaitsee kuunnella navigaattoria. Radalta tuli vain pieni virhe, joka tosin tiesi heti viittä virhepistettä. Roosa teki melkein täydellisen radan, jopa antoi keinun laskeutua nätistä alas asti, sekä rengas meni kerralla läpi ja vieläpä oikeasta kohtaa! :D Mutta kepeille tullessa Roosa hieman ohitti. Pitäisi harjoitella enemmän tätä kepeille tulemista. Ihanneaika alittui 1,35 sekunnilla.

B-radasta eli hyppyradalta tuli sitten hylsy. Muuten sekin meni aika hyvin pusseineen päivineen. :) Muistaakseni siinäkin tuli joku virhe kepeillä, mutta en muista tuliko muuta. Arvostelulappuun on merkitty kielto ja 5p virhe. Aika kunnialla sokkeloinen rata kuitenkin selvitettiin, mutta ihan lopussa erehdyin jättämään Roosan selkäni taakse putkelta tullessa, ja Roosa erehtyi hyppäämään lähempänä olevan muurin, kun olisi pitänyt hypätä toiseksi viimeisenä ollut pituuseste. Tässä pari 1-luokan B-radan videota. Niissä kisaavat koirat nimeltä Herding Instincts Divan Nemi ja Kuunkajon Aallonvälke.

Timi osallistui toista kertaa 2-luokan kisaan ja A-radalta sai oikein tuloksenkin! Video on tässä. Erästäjän Peppi taas viilettää tällä videolla. Vaikka rata oli tosi hankala, paljon täyskäännöksiä, ansoja ja muita kierouksia. Ja minä kun olin 1-luokan B-radalla huokaissut, että onpa hyvä kun ei tarvi tätä mennä Timin kanssa. Timillä tahtoo palaa päreet moisissa silmukoissa, kun pitäisi vaan paahtaa kovaa menemään. Mutta meille tulikin huomattavasti vaikeampi rata. Timi suoritti sen kuitenkin maltillisesti. Oli pakko uhrata 5,48 sekuntia hyvään tarkoitukseen, ettei ohjaajalle tule näistä kakkosluokan radoista ylitsepääsemätön kynnys, kun "kaikki" menee hylsyyn. ;) Meille tuli siis vain kepeillä 5 pistettä, muuten tehtiin puhdas rata! Kontaktitkin tehtiin alas asti A:lla, puomilla ja keinulla. Onnistuin uskottelemaan nääs Timille, että meikäläisellä on namia kädessä. Onneksi seuraava rata oli hyppyrata eli ilman kontaktiesteitä, koska sama ei olisi varmaan enää siinä mennyt läpi...

B-rata ei ollut niin jyrkkäkaarroksinen, vaikka vaikea ja miinoitettu sekin. ;) Se olisi ehkä mennyt hyvinkin, mutta Timin päässä syttyi ihan uusi idealamppu ja se juoksi hyppyesteen siivekkeen läpi! Siivekkeessä kun oli lautojen välissä ehkä 10-15cm raot ja näppärästi sieltä aussi ahtautuikin. Sen seurauksena este tosin romahti Timin päällä/perässä, mutta onneksi koira ei siitä säikähtänyt. Kaikenlaisia näkemyksiä esteiden suorittamisesta onkin nähty, mutta tämä oli ihan uutta ja vielä 2-luokan koiralta!!! ;D Ferti havainnollistaa 2-luokan B-rataa videolla.

Paikan päällä oli paljon tuttuja paitsi Lakkesta niin muistakin paikallisista vakiokisaajista! Valitettavasti radan valokuvaamisesta ei tullut lasta eikä paskaa, mutta jotain muistoja kumminkin. Positiivisena yllätyksenä emme olleet tällä kertaa ainoat austeristit paikalla, vaan myös Tony ja Onni olivat edustamassa rotua. :) Onnilla ja turistiksi tulleella Varpulla olikin hauskaa keskenään.

Tämä oli muuten Timin ensimmäinen kisa kastroituna. Ei ainakaan vielä ole näkyvissä pelättyä laiskuuden ja lihomisen aiheuttamaa hidastumista. Itseasiassa Timi ei ole lihonut tai laiskistunut vielä yhtään. Molempia olisi toki varaa tapahtua. Timi ehti ennen leikkausta nähdä Varpun juoksunkin ja juoksujen aikaan se tahtoo aina laihtua, vaikka on luonnostaankin jo hoikka. Hyvin koipi nousee vielä, ja kisojen loppupuolella väsyneenä sen piti jopa käydä rähisemässä Onnille. ´:| Jos se unohdetaan, niin Timissä on kyllä tapahtunut hienonhienoa, mutta huomattavaa huumorintajun heräämistä. Se ei ole enää niin pinna kireällä ja hellyydenkipeyttäkin on tullut.

Ja taas tuli ihottumaa, kun leikkauksen yhteydessä määrättiin antibioottia. Vaikka ei edes käytetty Synuloxia. Ihottuma oli tosin huomattavasti vähäisempää ja se olisi varmaan helposti mennyt "ilmastonmuutoksen" piikkiin. Korvanpäät menivät ruvelle, hännänpää, kuononselkä ja silmäkulma ovat kuivat ja päänpäällä on tumma hilseinen täplä. Mutta se on aika olematonta viime vuoden kevääseen verrattuna. Tuolloin Timin selkä ja korvat menivät kokonaan mustalle hilseilevälle laikulle.

PS: Jos linkeissä ei aukene video, niin klikkaa "Videot 2009", sieltä alakansio "Seinäjoki 5.12" ja sieltä koiran nimellä varustettu videokuvake.

Videot (c) Maiju Parviainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!