tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Tuloksia

Dusty on käväissyt virallisessa polvi- ja sydäntutkimuksessa ja läpäissyt ne puhtain paperein. :) Kiitokset Sannalle uskomattomasta aktiivisuudesta!

Meillä oli taas päivä tuplasti buukattuna lauantaina 29.11.2008, kun oli oma EPJY:n näyttely Alahärmässä ja OSJH:n näyttely Oulussa. Oulun näyttelyssä oli ulkomuotoluokat hamstereille, joten sinnehän meikäläisen Sannan kanssa oli ehrottomasti mentävä. Äiteeihmiset Leena ja Ulla sitten edustivat Alahärmässä, jonne mukaan pökättiin Sannan Karma-talvikko eli kasvattini Charismatic Saphir sekä meidän valkoinen ss fuchs hermeliinirouvamme Omenankukka alias Pörri. Ouluun lähti taas pari pussillista hamstereita ja lisäksi meikäläinen arvosteli siellä pet-kaniurokset.

Pörri olikin kova palkintohai, joten kyllä kannatti päiväkausien ylipuhuminen. Leena kun oli vakaasti päättänyt lähteä Alahärmään ilman ainuttakaan eläintä! ;D Saldona oli Avoin Naaraat Luokkavoitto, 2 erikoispalkintoa Talvinen lumipallo sekä Parhaiten kammattu, Kunniamaininta turkista ja vielä kaiken huippuna sijoittuminen kaikista päivän pet-kaneista toiseksi parhaaksi! Kiitokset Ullalle, joka toimi Pörrin handlerina Paras Pet Kani-kisassa. ;) Pörrikin kiitti pidättäytymällä tällä kertaa pissaamasta kenenkään Reippaan sukua edustavan päälle...

Alahärmässä menestyi myös joitain kasvattejani:
Marsut:
Anemone's Baronesse Mohair om. Taija Jokiaho ParasPet 1, Luokkavoittaja 1, BIS 7
Anemone's Adriëtte om. Taija Jokiaho Kuma, ParasPet 3
Kani:
Anemone's Siperianunikko om. Laura Kirkkomäki erikoispalkinto "Kiva käsitellä"
Hamsteri:
Anemone's Lost World om. Jessika Riihimäki ParasPet 1, BIS 9

Oulun päässä tuli tällaisia tuloksia:

Syyrialaiset:
Jardiniera "Jade" kasv. Sanna Reipas, om. minä KUMA
Jamilah (Jaden sisko) kasv&om. Sanna Reipas KUMA + Paras Nuori
Evanesco kasv. minä, om. Sanna Reipas & kasvattaja KUMA

Talvikot:
Enigmatic Agouti kasv. minä, om. Piia Ruuska KUMA + S2 (=ROP2 vanhanaikaisesti)

Lisäksi pitää mainita, että mm. meidän Jade-tyttömme sekä syrkkipoikamme Aspen (jonka isä on oma kasvattini) saivat rekisteröintiin oikeuttavat Laatu Ykkösensä! :) Meiltä oli mukana myös Elli-talvikko (Susa-Erma's Eleonoora), syrkkikasvattini Iloinen Yllätys sekä Anemone's Moment Lost -mummeli, jotka eivät Laatuja saaneet kuten pelätä osasinkin. Mutta aina pitää yrittää tyrkyttää! Elli on niin pikkuruinen vielä kooltaan ja Yllärissä ei kasva muu kuin karva. Turkki olikin komeassa kunnossa ja sai runsaasti kehuja paitsi tuomarilta myös melkein kaikilta muilta. Harmi vaan, että siellä turkin alla ei vaan ole yhtään mitään... Mutta se onkin tuttu ongelma näille hevilettiä kasvattaville syrkkiuroksille.

Lostimummo oli mukana, kun sai veteraanina osallistua ilmaiseksi ja sain sillä sitten kasvattajaluokan väsättyä kokoon Evanescon ja Yllärin lisäksi. Kakkoseksi me tosin jäätiin tällä sekalaisella seurakunnalla, kun Evanesco oli tiputtanut turkkinsa jonnekin, Losti oli keltainen ja Yllärillä on lisäksi vielä vaaleat korvat. Confundo ei lyhytkarvaisena saanutkaan osallistua, kun muut oli pitkäkarvaisia.

Päivä Oulussa olikin kiva ja tulin ostaneeksi vähän isompia hamsterin kuljetusboxeja eli noita Ferplastin Geo-boxeja L-kokoisena, kun niitä siellä käytettynä myytiin. Harmitti oikein, kun oli junalla liikenteessä, koska siellä olisi ollut mielenkiintoisella hinnalla myynnissä myös Geo Maxi-boxeja sekä iso hamsterihäkki. ´:( Nooh, tulipahan nyt ainakin kuljetusboximallisto päivitettyä! Viimeksi kun minä olen boxeja ostanut, niin syrkeillä käytettiin vielä yleisesti noita M-koon boxeja ja kääpiöillä S-koon boxeja. [Huom! S-koko on nykyään syrkeiltä ja roboilta kielletty!!!] Oikeastaan kaikki noista lukuisista M-boxeistani on vielä käyttökelpoisia, vaikka monta vuotta vanhoja ovatkin. Mahdollisista halkeamista ja pienistä reunan murtumista huolimatta pohja on täysin käyttökelpoinen, haavoittuvampi on kansi. Mutta siihen tulevat mahdolliset reiät on helppo parsia rautalangalla. Löystyneempiä kansia voi käyttää kääpiöillä tai hiirillä, jotka eivät ylety nostamaan niitä nenällään pois. ;D Kaikkien näiden vuosien aikana meikäläisellä on vain kahdesta terrasta hajonnut itse luukku ja nekin ovat olleet isoja asuinkäytössä olevia terroja, joihin on luukun tilalle rautalangalla harsittu verkkoa.

Kun näyttely alkaa olla lopuillaan, niin olen ainakin huomannut sellaisen asian, että tuomaripalkkioiden maksajalla ei ole ikinä kiirettä. ;D Nytkin oli kaksi näyttelyä samalle viikonlopulle, joten kummasti se juna veti puoleensa, ettei tarvi aamuyötäkin matkustaa.

Oulusta lähdettiin tukka putkella, että ehdittäisiin viiden junaan. Ensimmäinen vaihtoehto lähtikin nenän edestä, mutta seuraavaan onneksi ehdittiin. Muuten olisi tullut raskas reissu, koska kolmas juna olisi lähtenyt vasta yhdeksältä illalla ja kotona olisin ollut vasta aamuyöllä. Se ei oikein houkutellut, koska sunnuntaina olin PiNan näyttelyssä kanituomarina Pirkkalassa, joten kotona oli mukava käydä ottamassa torkut.

Pirkkalassa sain arvostella naaraat, joten rauha oli taattu kun kukaan ei yrittänyt nylkyttää ranteita. Lisäksi arvostelin näyttelyn lukuisat 3 gerbiiliä... Ja vihdoin sain aikaiseksi ostaa sitä pitkäkarvaisille hamstereille niin peräänkuulutettua MÖRTTIRÖPÖÄ!!! Lemmikkitalo Pikkulinna kun piti kojua paitsi Alahärmässä, myös Pirkkalassa. Lisäksi mukaan tarttui vitosella käytetty syyrialaisen juoksupyörä.

Ai niin! Ja Leena sai Alahärmästä mukaansa käytettyjä hamsterihäkkejä. Kuten huomaatte, niin meikäläinen on aina avoin tarjouksille, kun on kyseessä häkit ja juoksupyörät...

Tampereen junaan ehdin aika mukavasti ja loppujen lopuksi aikaa olisi ollut vielä reilusti enemmänkin, VR:n täti nimittäin lippuluukulla kauppasi eioota sille junalle, jolla meikäläisen piti mennä kotio... Niinpä minä jouduin ostaa lipun vasta seuraavaan junaan, mutta päädyin lopulta alkuperäiseen junaan ja kyllähän siellä tilaakin oli!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!