torstaina, tammikuuta 24, 2008

Tuliaisia ison joen takaa

Meille rantautui tässä 6.1. Sollentunan lemmikkimessuilta Ruotsista 10 upeaa dutch-marsua Sommarnattens-marsulasta. Suuret kiitokset Carinalle hienoista otuksista ja Sol-Brittille kuljetusavusta!! Alunperin olin varannut 2 aikuista, hienoa d.e.golden dutch marsua, mutta jotenkin siinä vaan kävi niin, että nämä saivat "hieman" matkaseuraa... ;) Eli meille tulikin kahden sijaan 5 d.e.golden dutchia, 3 dutch/buff-kantajaa, sekä 2 black dutchia avuksi lilac dutch-projektiin.

Eilen toinen niistä black dutcheista yllätti synnyttämällä sileäkarvaisen tyttölapsen. Itse synnytys ei tosin täysin yllätyksenä tullut, sillä olin jo ensimmäisenä päivänä rouvaa valokuvatessani todennut sen matkustaneen Ruotsista Suomeen pullat uunissa... ;) Mutta se että poikanen oli näin terve, iso, ainoa ja tämän värinen, oli yllätys. Tyttö nimittäin on musta paria cream-laikku/raitaviritystä lukuunottamatta. Emoa tunnustellessani olin jotenkin kuvitellut sen saavan enemmän poikasia, mutta viehän tuollainen norsulapsi toki ainakin kahden poikasen tilan reippaasti. Kun emo on tiineenä noin pitkän matkan tehnyt, niin hullustikin olisi voinut käydä. Kuten kaikki tietävätkin, vähemmästäkin marsut kehittävät ongelmia tällä alalla. Ihan vaikka sitten varmuuden vuoksi! Mutta ei tämä rouva. En tiedä vielä, onko rouva Sommarnattens Nanna vai Elsa ja onko isä jäljitettävissä, mutta pianhan tuo selviää jos on selvitäkseen.

Golden dutcheista myös Tessan ja Kajsa näyttäisivät yrittävän salata jotain. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!