maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Menevä viikonloppu

Hamsterinpoikasista on enää vapaana vain yksi; musta lyhytkarvainen uros. Ihan kivan tyyppinen, kuten muukin poikue, vaikka ei niin kovin pitkäkarvainen pesue olekaan. Vilman ja Helin varaamat lapset (sekä tietenkin oma) ovat jo uusissa kodeissa ja muitakin saa pikkuhiljaa tulla hakemaan, kun sovitaan aikaa, mutta kuten meidän vieraskirjasta voitte päätellä, niin on pikkuisen meininkiä... Roborovskin poikasia ei välttämättä tulekaan suureksi pettymykseksemme. :´( Tyttörobolta löysin jonkin sortin patin otsalta. Katsotaan, mitä siitä tulee. Mikälie kuhmu onkin, niin suunnitelmat voi vielä palautua ennalleen. Mutta jos se on kasvain, mikä selviää alta aikayksikön, sillä ne kasvavat pikkujyrsijöillä hurjaa vauhtia, niin sehän tarkoittaa sitten sitä, että yhteiset päivät Brierin kanssa ovat aikalailla pikapuoliin luetut. :´(

Lauantaina oli Vaasassa kaninäyttely. Itse olin toisena pet-tuomarina. Mukana ulkomuotoluokassa meikäläisellä oli Yvonnen ja Hessun lapset M-luokassa (94p + KuMa), sekä A-luokassa nuoret ensikertalaispojat Anemone's Petteri Kani (91,5p) ja Anemone's Puuterilumi (94p + KuMa + BIS7). Minä olin ihan yllättynyt kaikkien tuloksista. Pelkäsin, että mitenkähän noihin luppalapsiin suhtaudutaan tuomarinpöydällä, kun varsinkin tyttöjen korvat on vielä aivan kevyet, mutta niillähän meni hienosti! :) Petterinkin saavutus oli hyvä, sillä sen karva oli täysin epätasainen johtuen erityisesti siitä, että vasta perjantai-iltana huomasin pojan kehittäneen itselleen aikuiskarvan yhteydessä valkoisilla karvoilla varustetut vauhtiraidat molempiin kylkiin. Niitä sitten nyppimään. Toivotaan, etteivät enää ilmesty takaisin. Puuterilumi aloitti näyttelyuransa huomattavasti paremmalla onnella. Kaikkien niiden 94 pistettä saaneiden kanien joukosta BIS-pöydälle valittiin ainoastaan meidän poika sekä Kaitalan Tiian tannari. Hieno homma! Loput BIS-pöydälle tulleet kanit olivatkin sitten korkeammilla pisteillä varustettuja, joten Puuterilumi ja Tiian kani jätettiin automaattisesti hännille. Kaneilla kun sijoitukset menevät pisteiden mukaan. Kiitokset tosi paljon Minnalle, joka toimi Puuterilumen handlerinä, minä itse jaoin pet-palkintoja. Laura kiitteli tuomarina Puuterilumen puhtautta verrattuna mm. BIS1-hermeliiniin, joka sattui myös olemaan valkoinen tosin punaisilla silmillä. Mutta kyllä se pupu vaan ansaitsi voiton, Sol-Britille onnea tosi hienosta kanista! :)

Seuraavana päivänä, sunnuntaina, oltiin Porissa saksanpaimenkoiranäyttelyssä. Omia koiria ei ollut tosin mukana, kun emme tienneet ennen ilmoittautumisajan umpeutumista, että olemme ko. näyttelyyn menossa. xD Kaisa ja Wendy saivat SG:n. Muuten olisi tullut V, mutta kun näillä tytöillä ei ollut kisakirjaa ja V:hen vaaditaan palveluskoirakoetulos. Erikoisnäyttelyssä sakemannin tulee ravata voimakkaasti eteenpäin ja oikeastaan vetää tasaisesti hihnassa. Enpä aavistanut koskaan juoksevani sakemannin EDELLÄ. Minä houkuttelin Wendyä ja Kaisaa vetämään juoksemalla niiden edellä kentän ULKOreunalla ja kutsumalla niitä. Ja kyllä se kenttä vaan on "hieman" tavallista Fifi-kehää suurempi ja kierroksia otetaan useampia. Se kysyi jo kuntoa tällaiselta flunssaiselta.

Pari rakasta kasvattiani on juuri siirtynyt vihreämmille niityille. Anemone's Vili kuoli vanhuuden tuomiin vaivoihin, mutta oli ehtinyt saada Anemone's Lumipallon tiineeksi. Lumipallon poikasista oli suuret odotukset niin Petralla kuin minullakin. Valitettavasti Lumipallo sairastui tänään raskausmyrkytykseen. Diagnoosi oli, että poikaset mahassa olivat jo kuolleet ja emokin armahdettiin tulevilta kärsimyksiltään, jotka marsujen raskausmyrkytyksissä ovat 100%:n varmasti mutta hitaasti ja tuskallisesti tappavia. Toivotetaan kaikki voimia Petralle jaksaa eteenpäin! Ensimmäiset raskausmyrkytykset tahtoo olla kasvattajallekin tosi lamaannuttavia kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!