sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2017

Julia Kärnän agilitykoulutus

Aussipojat Ruska ja Rölli sekä Gibson osallistuivat. Gibson ja Henrietta olivat molemmat päivät, minä olin toisen kanssa toisen päivän ja toisen kanssa toisen.

Lauantaina oli hyppytekniikkaa Röllin kanssa. Tehtiin perussarjaa ja z-pointtia. Perussarjassa näkyi, että Rölli hyppii selkä notkolla, ja sen laskeutumispaikka ei ole symmetrinen ponnistuspaikan kanssa, vaan paljon lyhyempi, vaikka se kovasti ponnistaa. Z-pointilla näkyy, että sen selkä tekee laskeutuessa piiskamaisen liikkeen, eli peppu heittää, mikä varmasti on syypää jumeihin. Siksi Röllin z-point-harjoitukset jätettiin hyvin mataliksi.

Rölli sai kotiläksyksi vahvistaa selkä- ja syviä lihaksia, mm. seuraavilla tavoilla:

  • Tasapainotyynyllä (jota meillä ei tietenkään ole -vielä)
  • Hyppytekniikkaharjoituksilla ja ä
  • Tasapainoharjoituksella: koira seisoo vaikkapa katsoen namikättä ja toisella kädellä sitä painetaan ikään kuin yrittäen kaataa koiran kyljelleen, mutta niin kevyesti, että koira joutuu hieman vastustaa
  • Namin syöminen jalkojensa välistä 
  • Namien syöminen rimojen/risujen seasta =makkarajälki vaikeaan maastoon! :D 
  • Painonsiirtoharjoituksella: koira istutetaan hyvin matalan riman eteen, jonka heti takana on nami kipossa. Koira siirtää etujalat mieluiten yhtäaikaa riman yli ja syö namin.

Julia esitteli myös taipumisharjoituksen (hevosenkenkä), mutta siihen ei yhden päivän koulutuksessa ehditty. Hänelle oli tehty tällainen apuväline hyppysarjan rimojen välimatkojen nopeaan mittaamiseen:


Rimat laitetaan koiran kokoluokan mukaan joko muotin jatkoksi (maxit), kuten alla olevassa mallikuvassa, puolivälistä ylöspäin (medit) tai ihan alaosasta ylöspäin (minit).


Kun rimat ovat paikoillaan, muotti siirretään seuraavaan kohtaan. Lopuksi laitetaan siivekkeet. Harjoitus tehdään kumpaankin suuntaan ja lopuksi vielä verryttelyksi ihan suora pätkä, perussarja tai ihan vaan peräkkäiset hypyt. 


Alkuun koirat eivät toki osaa suorittaa tätä sarjaa itsenäisesti, joten se kannattaa opettaa taaksepäin ketjuttamalla, eli vaikka kolmannelta hypyltä loppuun, sitten neljänneltä, ja lopulta koko sarja. Keskelle voi laittaa pujotteluverkot ihan vaan psykologiseksi esteeksi, ettei koira oikaise, mutta sitä ei estetä poistumasta radalta ulkokautta, se vaan ei saa siitä palkkaa.


Parhaan taipumisen vuoksi palkka sijoitetaan viimeisen hypyn sisemmän siivekkeen taakse, ja koiraa ei sijoiteta lähtöön vinoon, kuten agilityssä vastaavassa tilanteessa normaalisti vaan kohtisuoraan ensimmäistä rimaa kohti.

Tein muotista oman kopion hallin ylijääneeseen matonpalaseen.
L - maxi, korkeus 15cm, väli 6 jalkaa
M - medi, korkeus 10cm, väli 5 jalkaa
S - mini, korkeus 5cm, väli 4 jalkaa


Siksakkasin paalinarulla tärkeimmät merkit siltä varalta, matto lilluu vesisateessa:


Sunnuntaina olin Ruskan kanssa ratatreenissä. Ensimmäisellä kierroksella tehtiin valkoisilla numeroilla merkitty sarja, vaikka se oli mölleille, ja me ollaan jo startattu virallisessa. Mutta se näyttu mielenkiintoiselta ja siinä oli vihollisemme rengas. Toisella kierroksella teimme mustat 1-9. Musta nro 10 puuttuu tarkoituksella, koska seuraava pätkä 11-19 on ihan eri treeni, johon me ei ehditty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!