torstaina, huhtikuuta 27, 2017

Blogger app for android -testi

Testailen erilaisia androidiin passaavia bloggaussovelluksia.

Cover art
Blogger 1,55Mt

Bloggerin virallinen sovellus, jonka olen ladannut puhelimeeni ainakin pariin otteeseen ja taas poistanut...


+ Puhelimen jakamisvaihtoehtoihin tulee myös tämä bloggerin logo, jota klikatessa se avaa suoraan sovelluksesta uuden postauksen.

- Paitsi jos sinulla on Blogger auki nettiselaimen välilehdessä jostain syystä, todennäköisimmin appseihin ja niiden rajallisuuteen tuskastuttuasi. Tällöin se saattaa tehdä jaon uuteen postaukseen piilossa nettiselaimessa, mutta sinä jäät vaan ihmettelemään, miksi mitään ei tapahdu.

- Jos sinulla on useampi blogi, ja haluat jakaa jotain yhteen niistä, sovellus avaa uuden postauksen viimeksi käyttämääsi blogiin, eikä sitä tässä kohtaa pysty valita mitenkään. Ja jos epähuomiossa teet julkaisun väärän blogin puolelle, sitä ei voi mitenkään kätevästi muuttaa paikasta toiseen.

- Kuvallisen postauksen julkaisu ei meinaa aina onnistua. Väittää, että kuvaa ei löydy, vaikka se olisi suoraan puhelimen muistista. Itse sain tämän ratkaistua asetuksista valitsemalla kuvan lähetyskooksi "Pieni (kutista näyttöön)". Jos vastaan hangoittelevaa kuvaa yrittää poistaa postauksesta, sovellus kaatuu. Ainoat vaihtoehdot ovat siinä vaiheessa poistaa koko postaus ja tehdä uusi ilman kuvaa, tai julkaista se tietokoneen tai nettiselaimen avulla, koska:

+ Sovellus synkronoi hyvin automaattisesti "tietokoneversio"-Bloggerin kanssa. Postaukset, joiden julkaisu ei sovelluksella onnistu, päätyvät Bloggerin tekstilistaan luonnoksina. Se tökkivä kuva ei kyllä siirry, jonka takia julkaisu ei onnistunut.

- Kuvan lisääminen postaukseen onnistuu (jos onnistuu) vain tekstin loppuun.

+ Paitsi, jos onnistut saamaan kuvallisen postauksesi julkaistuksi (muistelen näin käyneen joskus aikaisemmin sovelluksen kanssa värkätessäni), voit sen jälkeen vielä muokata tekstiä ja jatkaa sitä myös kuvan alle.

- Kuvan kokoa ei voi muokata postauskohtaisesti. Sovelluksen asetuksista voi kyllä vaikuttaa kuvien kokoon yleisesti.

+ Tunnisteita lisätessä, sovellus ehdottaa samoilla kirjaimilla alkavia jo käytössäsi olevia tunnisteita.

- Muokatessa vanhaa postausta, sovellus merkkaa julkaisuajaksi viimeisimmän tallennushetken, mutta "tietokoneversio" onneksi pitää alkuperäisen päivämäärän ja kellonajan, eikä pukkaa vanhaa postausta blogiin päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!