maanantaina, syyskuuta 08, 2014

Kääpiöhamsterien pet-tuomarointi ja varoitus

Helin ja tytärten kanssa vietettiin taas hauska näyttelypäivä n. 10 tunnin autossa istumisineen! :) Heli lähti tuomaroimaan pet-marsuja ja minä pet-kääpiöhamstereita OSJH:n järjestämään näyttelyyn. Otin normaalia vähemmän kuvia, koska minulla oli vain pokkari mukanani, ja sillä on äärimmäisen huono kuvata kääpiöitä, ja hamstereita ylipäätään. :P Olen muuten tämän vuoden OSJH:n jäsenenä! Vähän kyllä harmittaa, kun liityin vasta syksyllä Jurvan kimppakyytiin pääsemisen vuoksi, joten kasvattajanimen sain vaan yhteen lehteen, kun jäsenmaksu on kyseisen kalenterivuoden, ei 12kk eteenpäin. Mutta sain kaikki 3 lehteä kerralla, ja niissä riittää hetkeksi lukemista. :)

VAROITUS!

Koska olen äärimmäisen riidanhaluinen, provosoiva ja muutenkin kaikin puolin hyvin ikävä ihminen, niin avaudun muille hamsukasvattajille varoitukseksi. Eli minuun oli ottanut sähköpostilla yhteyttä eräs 90-luvulla pohjoisessa hamstereita kasvattanut nainen ja varasi kaksi hamsteria tuotavaksi Oulun näyttelyyn. Olisin saanut hamsterit menemään toisille ihmisille, mutta olin luvannut ne tälle kasvattajalle, jonka eläimillä itsekin aikoinaan aloittelin. Rouva ei sitten koskaan ilmestynyt paikalle, eikä vastannut puhelimeen, eikä ole vastannut sähköposteihinkaan enää selittääkseen ohareita. Minulta saa yv:llä tai sähköpostilla tämän ihmisen nimen, koska hänelle näyttää olevan ihan ok tehdä tyhjiä varauksia ja istuttaa pientä eläintä kuljetusboxissa vuorokauden ympäri ihan turhaan. Taas nähtiin, että vaikka olisi kyse parin päivän varoitusajasta, niin varausmaksu pitää ottaa. Koska toiset kasvattajat ja harrastajat on niitä kaikista röyhkeimpiä perujia/perumatta jättäjiä. :(

Paras Lemmikkihamsteri -sijat (PLH)


Paras LemmikkiHamsteri1: H24 FIN MVA JV14 Goldilock's Niskavuoren Naiset, normaalin värinen kiinankääpiöhamsteri naaras om. Veera Kujansuu.
 Yllä olevan kuvan hamsteri voitti lajinsa, mutta en muista, miten se sijoittui BIS-kisassa. Tämä oli kivan sporttisessa kunnossa huolimatta lähes veteraani-iästään. :) Ei pullea, eikä kiinareille tyypilliseen tapaan aavistuksen turhan hintelä. Turkki oli hienosti palautuva, puhdas ja pehmeä, mutta päivän suuntauksen mukaisesti aavistuksen epätasainen. Tosi mukava käsitellä, kuten kuvasta näkyy, niin osoittaa lajinsa parhaita piirteitä! :)

PLH2 oli myös kiinari H6 Tathamet om. Asta Rekilä. Se oli kiinariksi massakas, turkki puhdas ja palautuva, kynnet hyvin leikattu, mutta hävisi nuoren ikänsä ja käsiteltävyytensä vuoksi ykköselle. Se oli kyllä helppo käsitellä ja uteliaskin, mutta vaikutti pelokkaalta.

PLH3 ja Paras Nuori oli jälki-ilmoittautunut talvikko H26 Beautiful Leader Fairy om. Ronja Herrala. Neiti oli sopusuhtainen 3,5-kuinen ipana, jolla paksu ja puhdas turkki. Se oli ihanan rauhallinen käsitellä, mutta valitettavasti kynsi leikattu suoneen.

Paras LemmikkiHamsteri4: H11 Goldilock's Kleopatra, roborovski väriltään argente laikukas naaras, om. Iines Neittamo.
PLH4 oli yllä olevan kuvan massakas 3,14-kuinen kaunis punasilmäinen robo. :) Neiti oli ok käsitellä, turkki oli puhdas mutta hieman eloton. 

PLH5 ja Paras Veteraani oli talvikko H9 FIN VLH Cheersbigears Gary om. Asta Rekilä. Ellen väärin muista, niin tämä hamsteri valmistui tupla-valiolemmikiksi? Tällä massakkaalla papalla oli muuten tiheä ja puhdas, mutta reisistä jo reilusti ohentunut turkki. Se oli kiltti ja ikäisekseen yhä mukavan utelias.

H23 Viuhti, normaali laikukas roborovski naaras om. Iines Neittamo. Tällä oli tosi hauska nassu! :D Siitä "piti" alunperin tuolla tuomarin suosikki, mutta viime hetkellä vielä puntaroin, että kumpi vai kampi, ja lopulta palkinto päätyi helmiäisnormaalille talvikolle H8 Jalo Aatos om. Eve Immonen, koska se oli parempi käsitellä.

Arvosanat ja tulokset:


Klikkaa tarvittaessa suuremmaksi!
Klikkaa tarvittaessa suuremmaksi!

2 kommenttia:

  1. Jee, meidän robot on päässy tänne edustamaan! :) Voi kun tuo Viuhti ois vaan ollu pikkusen parempi käsitellä... :D Mutta eipä se oo eikä siitä semmosta varmaan koskaan tuu. :D (PS: Mulla on myös hamsublogi jonka voi halutessaan linkata hamsujuttuihin, vaikka saa ton mun ihan "virallisen" bloginkin toki linkkailla. Hamsublogi löytyy täältä: http://hamsterbox.blogspot.com)

    VastaaPoista
  2. Okei, mäpä taidan muuttaa tuon linkin, kun pääsen koneelle. :) Ja mun robot oli kyllä aikoinaan melkein kaikki äärimmäisiä luonnonlapsia! :D

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!