tiistaina, elokuuta 25, 2009

Kuurankukka vihreämmille niityille...

"Kuurankukkasia piirtyneen sun ikkunaasi näin
Kuurankukkia nyt kannan sisälläin
Lämpö päivänkään ei niitä sieltä pois voi sulattaa
Ne siellä kukkii mihin varjo lankeaa
-Joel Hallikainen-"

Rakas pupuseni Anemone's Kuurankukka oli nyt illalla pikkueläimiä ruokkimaan mennessäni nukkunut ikiuneen. :´( Kuurankukka oli kanilamme vanhin valkoinen sinisilmäinen hermeliini, 5 ja puolivuotias naaras, jolla oli näyttelystä 94 pistettä ja kunniamaininta. Tämä hieman lilahtavilla silmillä varustettu kaunotar oli Ruotsin tuontini Ballerina The White Fantasy ainoasta poikueesta. Ballerinalla oli suuria vaikeuksia tulla tiineeksi, vain kasvattini Anemone's Mildoque Mickey onnistui siinä vietettyään talven 2003-2004 meillä täysihoidossa.

Nuorena Kuurankukalla oli hieman temperamenttia, mutta muuten se oli kiltti, vaikkakin omassa seurassaan viihtyvä rouva. Kuurankukalla oli 2 poikuetta, joista molempiin tuli purentavikainen poikanen. Jälkimmäisestä oli kuitenkin tarkoitus jättää itselle jalostukseen yksi naaraspoikanen, mutta se valitettavasti kuoli aika nuorena. Veljen purentavika ilmeni vasta paljon myöhemmin, sillä tosin ei välttämättä ole mitään tekemistä geenien kanssa.

Viimeisenä kesänään/keväänään Kuurankukan vastustuskyky laski ja rouva kärsi silmätulehduksesta. Se saatiin lopulta hoidettua, mutta vähän aikaa sitten se uusiutui ja eilen toinenkin silmä oli alkanut rähmiä. Ja nyt rouva on lähtenyt pois.

Kuva on otettu nuorempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!