maanantaina, elokuuta 31, 2015

Röllin pujottelut

Rölli testaa uutta jussipaitaa. Takana Ruska.

Röllin kanssa on edistytty oikein kunnon harppaus pujottelukepeissä: se pujotteli kaikki 12 keppiä katse kokoajan eteenpäin, ilman apuvälineitä, kääntymättä kesken kaiken kysymään neuvoja. Eipä me olla hinkattukaan niitä kuin vasta 5v! :D Ongelma vain on siinä, että se ei tapahdu kovin usein. ;)

Ehkä noin vuosi sitten, me vihdoin saatiin verkot ja ohjurit pois, jumituttuamme pitkäksi aikaa viiteen ohjuriin. Minä luulin, että Rölli ei vaan osaa eikä tuntunut oppivankaan, mutta totuus ilmeni sellaiseksi, että se ei vain viitsinyt keskittyä. Ihan vain, koska treenasin kerran Kirsin kanssa, ja se ei jaksanut ohjureita asentaa ja poistaa edestakaisin, niin oli pakko yrittää urheasti ilman... ;) Eli Rölli pystyi kyllä teoriassa pujottelemaan kaikki 12 keppiä oikein, kun vain hosumiseltaan ehti.

Pian meille tuli sitkeä ongelma siinä, että Rölli kääntyi aina kesken pujottelun katsomaan, että joko pallo lentää ja onko äiskä ylpeänä. Ja juoksi siinä rytäkässä aina myös yhden pujotteluvälin ohi... Toistoja toistoja toistoja, niin kyllä se aina saatiin jossain välissä onnistumaan. Onneksi Rölli on riittävän tyhmä sietääkseen loputtomia toistoja, fiksummalla koiralla palaisi käpy ja loppuisi mielenkiinto ja motivaatio. ;) 

Mutta kun kisoissa pitäisi mennä kerralla läpi. Vaikka mikäs kiire sinne kisoihin on? Koirahan on vasta 5½v, eikä kertaakaan virallisesti startannut... Kasvattajallekin pentua ostaessa kehuin, että siitä tulee kisakoira. Vaikka ehtiihän se vielä, jos vanhaksi elää. Roosakin kisaa yhä, viimeksi eilen jo 10½-vuotiaana. Ja Roosakin aloitti viralliset kisat vasta 4½-vuotiaana... Röllihän on vasta vuotta vanhempi siitä. ;)

Monta vuotta olen muita kouluttanut, ja nyt vasta tajusin soveltaa itseeni: palkka sinne, mihin haluat koiran päätyvän tai katsovan, eli tässä tapauksesssa keppien loppuun! Pallo laitettiin siis tietenkin karkkilaatikkoon, koska arvasin, ettei Rölli malta olla varastamatta. Joskus se varastaa sinne tuhat kertaa, joskus menee kerralla oikein. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!