torstaina, joulukuuta 11, 2014

Myynti-ilmoitusten aatelia osa 10

Oikeinkirjoitus on olennainen asia antaa itsestään asiallinen kuva tuntemattomille ilmoituksen lukijoille, joten miksi vaivautua... Toisessa ketjussa myös ilmeni, että emällä on D-lonkat...
Toiset on valmiita ostamaan sian säkissä. Ja sitten itketään, jos se ilman minkäänlaisia taustatutkimuksia hankittu koira sattuukin olemaan sökö. Sitten syytellään rotua, kasvattajia ja jalostusta.
Petoksensa julkisesti myöntäminen ei tee rehellistä. Tekisitkö itse satojen eurojen kaupat epärehellisen ihmisen kanssa, vieläpä ilman taustatutkimuksia?
Lainaan tähän vielä osuvan kommentin FB:n Saksanpaimenkoirat-ryhmän monista paperilliset vastaan paperittomat -ketjuista:
Kaiken maailman lakeja eikä byrokratiaa ei niinkään tarvittaisi jos ihmisten arvomaailma valintoineen olisi terveempi, fiksumpi, asioita edistävämpi.
Ihmisten teot vaikuttaa siihen miten lakeja pitää asettaa, muuttaa tai alkujaankin laatia lakikirjojen
kansien sisälle, kun ihmisen järki ei muutoin luista.

Pevisakin on syntynyt todella tarpeellisena hätähuutona juuri siksi että perinnöllisistä sairauksista huolimatta sekä elämänlaadulle haitallisten ominaisuuksien jalostamisen tiedosta huolimatta tiettyjen kasvattajien arvomaailma oli ja on yhä niin alhainen että pentuja on teetetty ja teetetään näistä sairauksista, ominaisuuksista huolimatta näistä kuravanhemmista ja koira kannat räjähdysmäisesti sairastuneet viimeiset 10 - 15 vuotta.
Siksi näitä koiria rankataan jalostukseen kelpaamattomina nyt terveystutkimuksin pois.... ja hyvä vaan että rankkaaminen tulee rankemmaksi.
Mikään ei tapahdu hetkessä mutta taas sen 10-15 vuoden päässä on toivottavasti valoa nähtävissä tämän päivän rankkauksista.

Niin paljon menee hyviä ja lupaavia koiria nuorena kuoppaan tutkimusten jälkeen kun koiran elämänlaatu ei niillä terveystuloksilla ole enää inhimillistä.... miksi odottaa sitä hetkeä kun mielettömät kivut ja säryt alkavat?
On parempi päästää toinen pois jo valmiiksi, armosta.
Jokainen kai tajuaa että kukaan ei maksa monen sadan euron terveystutkimuksia huvikseen ja tämän päälle vielä eutanasian hinnan,
kun tulevan elämän laadun ennusteet ovat niin huonot että se eutanasia on siinä kohtaa parempi, kuin pakosta ylläpidetty elämä ja kivut... koiralla. Tämä tapahtuu siis armosta.
Onnellisia ovat ja olkoot ne jotka nykypäivän sairaustilastoissa ja tutkimuksista saa terveet paperit ja elämä edessä.

Ja silti näihin eo. asioihin viitaten nämä tee se itse -pentutehtalijat teettävät todella alhaisin arvovalinnoin ja maailmoin näitä pentuja Pevisa-rotujen jälkeläisistä
joita ei edes rekattu, terveystutkittu ja perimän mukana tulevista sairauksista mitään tietoa,väliä ... ihan hirvittää mikä pommi niissä on nähtävillä jo nyt saatika muutaman vuoden päästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti: ei kiroilua, vihamielisyyttä, poikas- tai hintakyselyitä. Hoito-ohjeet ym. kysymykset edelleen vieraskirjaan!